Zee schildpad 2

Zee schildpad 2

Deze week is het eerste nest gelegd door schildpad 1 uitgekomen, het broeden van de eieren van de “Drie kiel” schildpad heeft  ongeveer 70 dagen nodig. De nesten komen in het algemeen in de namiddag uit ( avonduren ). Deze kleine diertjes zijn al vanaf hun geboorte afhankelijk van het licht om hun weg te vinden naar de zee. De zeeschildpadden gebruiken het magnetisch veld van de aarde om hun weg te vinden tijdens hun lange reizen over zee naar voedsel , het leefgebied van de drie kiel is in het noorden van de Atlantische oceaan.

Er is meestal een grote belangstelling bij het uitkomen van een nest , zowel door de toeristen als de Arubanen, men staat er uren voor te wachten op  het moment dat het nest tot leven komt te kunnen bewonderen. Iedereen staat gefixeerd naar het kuiltje in het witte zand te kijken, waar eerst wat kleine zwarte kopjes voorzichtig uitkomen en even later alsof het is afgesproken de tientallen kleintjes gelijktijdig hun weg naar boven zoeken. De diertjes zoeken direct al spartelend over het zand hun weg naar zee en na hun eerste kennismaking met het water zwemmen ze  het open water in. Na  een meter of 5 kun je ze nog even aan de oppervlakte  lucht zien happen.

De zeeschildpadden komen na jaren weer terug naar hun geboorte strand om dan hun nest in te graven, ze nesten om de 2 tot 5 jaar en per seizoen leggen ze 6 tot 8 nesten eieren.

1 comment to Zee schildpad 2

  • Hallo,

    Net genoten van de prachtige reportages over de zeeschildpad, carnaval en de prachtige foto’s van de torenvalk. Ik hoop een van de komende jaren het zelf te mogen aanschouwen.

    Bedankt dat ik mag meegenieten van dit alles,
    Met vriendelijke groeten,
    Gina Schmitz