Zeepaardje Aruba

ZEEPAARDJE op ARUBA    

Latijns;  Hippocampus reidi           

Papiaments;  Kabai di awa


Zeepaardjes zijn altijd leuk om te zien. Zeepaardjes zijn vissen, er is nog een visje de pipefish  (kun je het neefje van zeepaardje noemen), beiden hebben dezelfde opmerkelijk lichaam.

Zeepaardjes kun je het beste spotten tussen de gorgonian koralen, lang bladig zeegras, mangroven en in het bruin gekleurde alg-soort zeewier (sargassum?). Door de perfecte schutkleur van het zeepaardje is het wel een verplichting om elke vierkante meter van het veld te doorzoeken.

Deze visjes (beestjes) zijn erg verlegen op het moment dat ze zich gespot voelen, ze wenden hun gezicht van je af, kun je op foto’s zien. Een opmerkelijk detail is dat bij de zeepaardjes de mannetjes bij hun staart een buidel hebben waarin de eitjes door het vrouwtje worden ingebracht en na bevruchting worden uitgebroed. Na een broedtijd van 2 to 3 weken, worden de visjes vanuit de buidel geboren om direct vrij te zwemmen, een geboorte kan wel duizend kleintjes produceren waarvan er maar enkele volwassen worden. Het zeepaardje zwemt met een rugvin en twee borstvinnen die zich vlakbij de kieuwen bevinden.

1 comment to Zeepaardje Aruba