Grote Stern / Bubi Chikito

Op Aruba kun je langs de gehele kuststrook zeevogels waarnemen, waarbij de zuidkant van het eiland een uniek rif heeft vanaf de oostpunt ( San Nicolaas ) tot aan de westkant ( de haven van oranjestad ).

Dit rif bestaat uit een lange rij kleine eilandjes opgebouwd uit koraal begroeid met soorten mangroven met hier en daar wat zeezand.

De eilandjes aan de oostpunt zijn voornamelijk bezet door de Sterns en Meeuwen, meer west op het Bucuti rif zitten de Pelicanen, de fregatvogels en de Bubi’s . Aan de westkant richting Kudarebe kunt je groepen pelicanen, sterns en meeuwen waarnemen, verder aan de noordkant zijn er groepen kleine sterns ( bubi chikito) bij de duinen, Boca Prins , Boca Keto , Wariruri en California ( Sasarawichi ). Ook is er de visarend ( Tischi ) langs de kust te zien afhankelijk waar de kleine vis zich bevindt zodat hij kan jagen voor zijn eten. Het is opmerkelijk dat de pelicanen op Aruba broeden op het rif voor bucuti.

De grote stern ook wel genoemd de geelsnavelstern, hoewel bij sommige vogels zwarte tekeningen zijn op de snavel. Deze stern groeit tot 45 cm en kan een vleugelwijdte hebben van 90 cm. Hij is meestal langs de kust aan het jagen op klein oppervlakte vis.

Comments are closed.